Această
simplă şi delicioasă reţetă de post mi-a fost furnizată tot de dânsa.
Ingrediente:
O
ceşcuţă cu orez
2-3
linguri cu ulei
O
ceapă
Un
ardei gras
Câteva
roşii
Câteva
fire de pătrunjel
Sare
şi piper după gust
Preparare:
Orezul
se fierbe în apă rece. Când a fiert (după gustul fiecăruia: al dente sau fiert
bine, aşa cum îmi place mie) se scurge apa, se clăteşte cu apă rece şi se pune
într-o strecurătoare.
Se
pune uleiul să se încingă şi se căleşte uşor ceapa.
Se adaugă ardeiul gras
tăiat fâşii (eu am pus de la congelator) şi se călesc şi aceştia.
Roşiile se
curăţă de coajă şi seminţe şi se pun peste ceapă şi ardei (se pot folosi roşii
în bulion).
Se lasă să fiarbă bine, până se înmoaie şi roşiile,
eventual mai
turnând câte puţină apă caldă. La sfârşit se adaugă orezul fiert
şi se mai
fierbe puţin.
Se potriveşte de sare şi piper , se presară pătrunjel verde şi se
poate servi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu