Ingrediente:
Pentru două porţii
O
ceapă mare
Un
praz mijlociu
2-3
linguri cu ulei
2-3
linguri cu pastă de roşii
100
g măsline
Sare
şi piper după gust
O
ceşcuţă cu orez
Preparare:
Ceapa
se taie peştişor şi se pune la călit în uleiul încins.
Se adaugă puţină sare. Când
ceapa a devenit sticloasă,
se adaugă prazul
tăiat rondele,
inclusiv partea
verde.
Se căleşte împreună cu ceapa până se înmoaie, adăugând din când în când
câte o lingură de apă fierbinte.
Se adaugă pasta de roşii
şi se fierbe încă
câteva minute.
Se adaugă apoi măslinele fierte în prealabil.
Se
mai fierb împreună câteva minute, după care se potriveşte de sare şi piper şi
eventual, cui îi placemai acră, cu puţină zeamă de lămâie sau un păhărel de vin
alb sec (mie îmi place mai dulce, aşa că nu am pus nici lămâie nici vin).
Se stinge
focul şi se lasă cratiţa acoperită câteva minute.
Se poate servi cu orez sau
piure de cartofi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu