Ingrediente:
2
ouă
200
g zahăr
200
ml ulei
300
ml iaurt
400
g făină
Un
plic de praf de copt
Un
praf de sare
Sucul
şi coaja de la ½ lămâie
Vişine
proaspete fără sâmburi sau din compot sau conservate cu aspirină (eu am folosit
din acestea), după dorinţă
Preparare:
Ouăle
întregi se mixează împreună cu zahărul. Se înglobează uleiul puţin câte puţin
apoi iaurtul, sarea coaja şi zeama de lămâie.
Făina
se cerne împreună cu praful de copt şi se încorporează uşor în compoziţie,
mixând cu grijă.
În
formele de brioşe se pune câte o chesă (hârtiuţă specială pentru brioşe) şi o
lingură din compoziţie (chesele se umplu cam 2/3). Se aşează deasupra vişinile
scurse de zeamă.
Brioşele
se coc 30-35 de minute în cuptorul preîncălzit.
Se
pot presăra cu zahăr pudră.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu