sâmbătă, 18 ianuarie 2014

PRĂJITURA CU MIERE ŞI NUCI

Ingrediente:

Aluat:
300 g făină
50 g zahăr
200 g unt
2 linguri cu smântână
Un vârf de cuţit cu sare

Umplutura:
300 g nuci tocate
300 g zahăr
2 linguri cu rom
50 ml lapte fierbinte
Coaja rasă  de la o lămâie
O lingură cu miere
Jumătate de linguriţă cu scorţişoară

Zahăr pudră pentru pudrat

Preparare:
Aluatul se prepară din toate ingredientele de mai sus şi se lasă la rece cel puţin o oră.
În acest timp se prepară umplutura: se amestecă toate ingredientele, se toarnă laptele fierbinte, se amestecă bine, din nou şi se lasă să se răcească.

Aluatul se împarte în două părţi . Din prima parte se întinde o foaie care se aşează într-o tavă de 30X30 cm unsă cu ulei. Peste foaie se aşează umplutura, apoi cea de-a doua foaie. Se coace în cuptorul preîncălzit, pentru 20-25 de minute. 
Coaptă, prăjitura se taie în cuburi de cca 2X2 cm şi se tăvălesc prin zahăr pudră.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu