marți, 25 februarie 2014

BISCUIȚI SĂRAȚI CU NUCI, ROZMARIN ȘI CHIMEN

Ingrediente:
200 g nuci
300 g făină
200 g unt rece
2 linguri pline cu smântână grasă
2 gălbenușuri
200 g cașcaval sau telemea rasă (am pus brânză de burduf cam 75 g, cam 100 g cașcaval ras și puțină telemea de capră)
50 g parmezan ras
O linguriță ace de rozmarin
2 lingurițe chimen
În plus:
2 lingurițe sare mare
Susan alb și negru
Mac

Preparare:
Chimenul și rozmarinul se pun în robot și se macină. Se adaugă celelalte ingrediente și se amestecă până se formează un aluat destul de tare. (La mine nu au încăput în robot și le-am amestecat cu mana, dar nu prea mult, doar până se omogenizează toate ingredientele).  Se formează un sul care se trece printr-un amestec de sare mare, susan și mac. 

Se învelește sulul în folie alimentară și se dă la congelator pentru o jumătate de oră.
Din sulul scos din congelator se taie discuri subțiri 

care se presară cu parmezan ras și se pun în tava tapetată cu hârtie de copt. 

Se dau pentru 15-20 de minute la cuptorul preîncălzit, până devin aurii.

Se scot din tavă și se lasă să se  răcească pe un grătar.


Sunt foarte buni lângă o bere!



Un comentariu:

  1. mmmmm, yummmy, cat de crocanti, apetisanti si foarte deliciosi arata acesti biscuiti, un adevarat deliciu :D

    RăspundețiȘtergere