Ingrediente:
30
de biscuiți Petit bure cu cacao (sau atâția câți trebuie să îmbrace de 2 ori fundul
tăvii)
6
mere mari și frumoase, puțin acrișoare
2
linguri cu vârf de amidon de porumb
O
linguriță de scorțișoară
Zahăr
după gust (în funcție de cât de dulci sunt merele)
200
g ciocolată (100 g neagră sau cu lapte și 100 g albă)
2
linguri cu ulei (recomand să se
înlocuiască cu 200 g smântână sau frișcă)
Preparare:
Pe
fundul unei tăvi așezăm un strat de biscuiți.
Merele se curăță de coji și
miezul lemnos cu sâmburi. Se taie cubulețe,
se pun într-o cratiță, se stropesc cu scorțișoară,
se pune apă până
la jumătatea înălțimii merelor și zahăr după gust. Se pun la fiert câteva
minute, având grijă ca merele să fie fierte, dar nu moi.
Cele 2 linguri cu
amidon se dizolvă în 200 ml apă. Se toarnă peste mere
și când se leagă
se ia
cratița de pe foc și se toarnă compoziția peste stratul de biscuiți din tavă.
Se
nivelează și se acoperă cu al doilea strat de biscuiți.
Ciocolatele se topesc
(separat fiecare) cu câte o lingură de ulei și se toarnă peste biscuiți.
Se dă
prăjitura la rece pentru câteva ore după care se poate tăia.
Recomand ca
ciocolata să se topească cu câte 100 ml de smântână, deoarece topită cu ulei nu
se taie frumos, ci se sparge.
Rețeta
este adaptată după Prajitura cu mere fara coacere
Buuna.Felicitari.
RăspundețiȘtergere