Ingrediente:
200 g făină
50 g nuci măcinate
100 g zahăr
un vârf de cuţit
de scorţişoară
un ou
100 g unt rece
100 g ciocolată
30 jumătăţi de
miez de nucă
gem de caise
Preparare:
Făina amestecată
cu nucile măcinate,yahărul şi scorţişoara se pun în cuva robotului. Se adaugă
oul şi untul rece şi se mixează cât să se lege aluatul.
Se scoate din robot, se frământă puţin, se
înveleşte în folie alimentară şi se dă la rece timp de 30 de minute.
După scurgerea
celor 30 de minute, se întinde aluatul cu sucitorul într-o foaie groasă de 3-4
mm. cu o formă rotundă se decupează cercuri care se aşează în tava tapetată cu
hârtie de copt şi se coc în cuptorul preîncălzit, timp de 8-10 minute.
Se scot şi se
lasă să se răcească pe un grătar.
Gemul se
încălzeşte la foc mic şi cu el se ung din belşug jumătate din fursecuri. Deasupra
se aşează celelalte fursecuri şi se apasă puţin ca să se îmbine.
Ciocolataîmpreună
cu o linguriţă de ulei se topeşte la bain-marie sau la microunde.
Pe fiecare
fursec se pune cu linguriţa un “bănuţ” de ciocolată topită peste care se pune o
jumătate de nucă.
Se lasă cel puţin 24 de ore
până se înmoaie bine fursecul care absoarbe umezeala din gem.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu