duminică, 2 februarie 2014

FURSECURI CU NUCI SI GEM DE CAISE

Ingrediente:
200 g făină
50 g nuci măcinate
100 g zahăr
un vârf de cuţit de scorţişoară
un ou
100 g unt rece
100 g ciocolată
30 jumătăţi de miez de nucă
gem de caise

Preparare:
Făina amestecată cu nucile măcinate,yahărul şi scorţişoara se pun în cuva robotului. Se adaugă oul şi untul rece şi se mixează cât să se lege aluatul.
 Se scoate din robot, se frământă puţin, se înveleşte în folie alimentară şi se dă la rece timp de 30 de minute.
După scurgerea celor 30 de minute, se întinde aluatul cu sucitorul într-o foaie groasă de 3-4 mm. cu o formă rotundă se decupează cercuri care se aşează în tava tapetată cu hârtie de copt şi se coc   în cuptorul preîncălzit, timp de 8-10 minute.
Se scot şi se lasă să se răcească pe un grătar.
Gemul se încălzeşte la foc mic şi cu el se ung din belşug jumătate din fursecuri. Deasupra se aşează celelalte fursecuri şi se apasă puţin ca să se îmbine. 
Ciocolataîmpreună cu o linguriţă de ulei se topeşte la bain-marie sau la microunde.
Pe fiecare fursec se pune cu linguriţa un “bănuţ” de ciocolată topită peste care se pune o jumătate de nucă.
 Se lasă cel puţin 24 de ore până se înmoaie bine fursecul care absoarbe umezeala din gem.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu