Ca în fiecare an de Crăciun și
anul acesta am pregătit IȘLERE, puțin diferite față de ceilalți ani:
Ingrediente:
Aluatul:
280 g făină
280 g unt
140 g migdale măcinate
140 g zahăr pudră
un varf de cutit sare
vanilie (sau o lingură cu coniac sau rom)
Umplutura:
gem de caise
Glazura:
150-200 g ciocolată topita
Fulgi de migdale pentru decor
Preparare:
Untul se freacă bine cu zaharul
pudră. Se adaugă migdalele măcinate (cu tot cu coajă), făina, sarea, aroma si
se frământă până ce aluatul se leagă, apoi se pune într-o folie sau o pungă de
plastic și se dă la frigider minim o oră.
Se preîncălzește cuptorul (la 180
grade).
Se întinde o foaie subțire de 3 mm din care se
taie forme rotunde care se așează pe
tava tapetată cu hârtie de copt.
Se coc timp de 8-10 minute.
Fursecurile trebuie să rămână albe, nu se rumenesc.
Se lasă să se răcească.
Fursecurile reci se lipesc două
câte două cu gem călduț și se lasă
câteva ore pentru a se întări gemul.
Deasupra se ung cu ciocolată
topită și se decorează cu fulgi de migdale.
N-am mai mancat de o vesnicie buntatile astea!
RăspundețiȘtergere