Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

marți, 18 februarie 2014

IȘLERE III

Ca în fiecare an de Crăciun și anul acesta am pregătit IȘLERE, puțin diferite față de ceilalți ani: 

Ingrediente:
Aluatul:
280 g făină
280 g unt
140 g migdale măcinate
140 g zahăr pudră
 un varf de cutit sare
 vanilie (sau o lingură cu coniac sau  rom)

Umplutura:
gem de caise

Glazura:
150-200 g ciocolată topita
Fulgi de migdale pentru decor

Preparare:
Untul se freacă bine cu zaharul pudră. Se adaugă migdalele măcinate (cu tot cu coajă), făina, sarea, aroma si se frământă până ce aluatul se leagă, apoi se pune într-o folie sau o pungă de plastic și se dă la frigider minim o oră.
Se preîncălzește cuptorul (la 180 grade).
 Se întinde o foaie subțire de 3 mm din care se taie forme rotunde care se așează  pe tava tapetată cu hârtie de copt.
Se coc timp de 8-10 minute. Fursecurile trebuie să rămână albe, nu se rumenesc.
Se lasă să se răcească.
Fursecurile reci se lipesc două câte două  cu gem călduț și se lasă câteva ore pentru a se întări gemul.
Deasupra se ung cu ciocolată topită și se decorează cu fulgi de  migdale.







Un comentariu: