Un pumn de bob uscat
300 g costiţă afumată
Două cepe
Doi morcovi
mici
Câteva fire de cimbru verde
Sare şi piper după gust
Preparare:
Bobul se spală şi se lasă în apă călduță să se înmoaie
de seara până dimineaţa. A doua zi se decojeşte ca aici şi se pune la fiert cu o ceapă tocată şi un morcov
tăiat feliuţe.
Costiţa
se taie bucăţele şi se pune într-o tigaie să se prăjească,
se adaugă ceapa
tocată
şi morcovul tăiat feliuţe.
Când s-au înmuiat se pune câte puţin din
zeama în care a fiert bobul. Se lasă să fiarbă bine legumele, se adaugă restul
de bob fiert, cu tot cu zeamă,
se potriveşte de sare şi piper, se presară
câteva frunzuliţe de cimbru verde.
Imi place bobul mult de tot,dar din pacate nu gasesc de cumparat.Asa pofta mi-ai facut cu el.
RăspundețiȘtergereMancam cand eram la bunici