O varză acră mică sau un pumn
bun de varză acră tocată
Un pumn de fasole neagră
2 cepe
Un morcov
2-3 linguri pastă de roșii
2-3 linguri cu ulei
verdeață (proaspătă sau uscată)
Sare, dacă mai este necesară
Piper după gust
Preparare:
Cu
o seară înainte se pune fasolea la înmuiat. A doua zi se scurge apa și se pune fasolea
la fiert în apă rece.
Se
încinge uleiul și se călește ușor ceapa tocată.
Se adaugă morcovii tăiați
rondele. Se lasă să se moaie puțin.
Varza se toacă, se clătește bine cu multă apă și se stoarce. Se adaugă peste ceapa și morcovul din tigaie
și se călește ușor până se moaie.
Se adaugă pasta de roșii
și se amestecă bine
apoi se pune și ardeiul gras.
Se lasă să se călească împreună, după care se răstoarnă peste fasolea care trebuie să fie aproape fiartă.
Se lasă să fiarbă împreună. Se condimentează și se presară verdeața tocată,
după care se poate servi.(Eu am presărat și puțin cimbru verde)
Varza se toacă, se clătește bine cu multă apă și se stoarce. Se adaugă peste ceapa și morcovul din tigaie
și se călește ușor până se moaie.
Se adaugă pasta de roșii
și se amestecă bine
apoi se pune și ardeiul gras.
Se lasă să se călească împreună, după care se răstoarnă peste fasolea care trebuie să fie aproape fiartă.
Se lasă să fiarbă împreună. Se condimentează și se presară verdeața tocată,
după care se poate servi.(Eu am presărat și puțin cimbru verde)
Este
o ciorbă groasă, consistentă numai bună în zilele de sfârșit de iarnă și
început de post.
o combinatie interesanta ce merita incercata!
RăspundețiȘtergere