Ingrediente:
Pentru aluat:
300 g făină
50 g zahăr
1/2 linguriță de sare
o linguriță praf de copt
coajă rasă de lămâie sau portocală
225 g unt rece
225 g cremă de brânză
zahăr pudră
Pentru umplutură:
O cană cu nuci ușor rumenite în
cuptor
½ cană merișoare uscate
½ cană gem de portocale
Preparare:
Aluatul se prepară la fel ca la
cornulețele cu gem de caise și fructe uscate
Pentru umplutură, se pun în robot merișoarele
uscate, nucile și gemul de portocale. Se dau câteva pulsuri
Se scoate câte un disc de aluat
din frigider . Se modelează un pătrat care se unge cu un strat subțire de gem de merișoare. Pe una din laturile mari ale dreptunghiului se așează umplutura
de nuci. Se rulează
și se taie cilindri
cu latura de 3-4 cm. Se așează în tava tapetată cu hârtie de copt, cu tăietura
în sus, la distanță de 3 cm unul de altul. Se coc 20-25 de minute în cuptorul preîncălzit.
Se presară cu zahăr pudră.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu