miercuri, 2 aprilie 2014

BRIOȘE CU SPANAC ȘI BRÂNZĂ DE CAPRĂ

Ingrediente:
250 g spanac proaspăt
3 ouă
3 linguri cu făină
2 linguri cu ulei
100 ml lapte
½ plic cu praf de copt
250 g brânză de capră (sau altă brânză tare)
Un ardei gras roșu (am pus de la congelator
Câteva măsline
Sare și piper după gust
Optional:
2 linguri cu iaurt grecesc sau smântână amestecate cu 2 căței de usturoi pisat
Puțin sumac sau boia de ardei

Preparare:
Spanacul se spală, se usucă și se toacă fâșii de ½ cm.

Într-un castron separat se pun 3 ouă care se bat bine cu sare și piper. 

Se adaugă laptele și uleiul și se amestecă bine cu furculița. Se pune făina cernută împreună cu praful de copt 

și se bate în continuare cu furculița până se omogenizează și nu mai sunt cocoloașe. Se adaugă brânza rasă 

apoi ardeiul gras și spanacul tocat. Se amestecă până se omogenizează. 

Se pune compoziția cu lingura, în formele de brioșe. Deasupra se pune câte o feliuță de măslină. 

Se pun în cuptorul preîncălzit pentru 15-20 de minute.

Se servesc calde 

sau reci.

Optional, se pot servi cu un topping de iaurt amestecat cu puțin usturoi pisat și se presară cu sumac sau boia de ardei (dulce sau iute).




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu