Ingrediente:
O ceșcuță de linte roșie
300 g kaizer sau costiță afumată
2 linguri cu ulei
O ceapă
Un morcov
2 căței de usturoi
2-3 roșii nu prea mari (am pus din conservă)
Ardei iute (opțional)
Sare și piper după gust
Puțin pătrunjel verde
Puțin sumac
Preparare:
Lintea
se spală și se pune la fiert pentru 20-30 de minute.
Afumătura se taie bucățele
și se trage în tigaie cu 2
linguri de ulei.
Ceapa se toacă mărunt,
morcovul cubulețe,
usturoiul felioare
iar ardeiul iute
rondele.
Când afumătura și-a schimbat culoarea, se adaugă ceapa și se călește
până devine sticloasă.
Se adaugă morcovul și se călește în continuare.
Se adaugă feliuțele de usturoi
și roșiile decojite
apoi ardeiul iute.
Când legumele din tigaie s-au muiat se adaugă lintea
fiartă
și o parte din zeama în care a fiert. (Păcat că în timpul fierberii
lintea își pierde culoarea frumoasă pe care o are în stare crudă.) se
potrivește de sare și piper. Când se servește se presară cu pătrunjel fin tocat
și puțin sumac.
O reteta sanatoasa.Week-end linistit!
RăspundețiȘtergereOlivia