Ingrediente:
300 g urzici
200 g pene tricolore
2 linguri cu smântână
2 linguri cu ulei
O ceapă
O lingură rasă cu făină sau amidon alimentar
Pentru servit:
O lingură cu smântână
Preparare:
Penele se fierb în apă cu sare, se scurg și se clătesc în
apă rece.
Urzicile se curăță, se spală în mai multe ape și se
opăresc 2-3 minute în apă fierbinte. Se scurg, se clătesc cu apă rece și se mai
fierb 15-20 de minute în altă apă.
Se pune uleiul să se încingă și se pune la călit ceapa
tocată.
Când ceapa devine sticloasă se adaugă urzicile și puțină zeamă în care
au fiert.
Se fierb până se înmoaie bine. Se adaugă 2 linguri cu smântână în
care s-a amestecat o lingură cu făină sau una cu amidon.
Se amestecă repede
având grijă să nu se prindă.
Se toarnă fierbinte peste penele aranjate pe o
farfurie. Deasupra se pune o lingură cu smântână și o lingură de hrean în oțet.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu