miercuri, 9 aprilie 2014

PLĂCINȚELE TURCEȘTI CU BRÂNZĂ ȘI LEGUME

Ingrediente:
Pentru aluat:
1 ou
100 g unt moale, la temperature camerei
100 ml ulei
200 ml iaurt
500 g făină
1 pachet cu praf de copt
Un praf de sare
Pentru umplutură:
200 g brânză
2 ardei grași tocați cubulețe (am pus de la congelator)
O roșie fără coajă și semințe, tocată cubulețe
Câteva măsline fără sâmburi
Câteva codițe de ceapă verde, tocate
Pentru finisare:
Un gălbenuș de ou
Semințe de susan negru

Preparare:
Pentru umplutură:
Brânza

 se amestecă 

cu legumele tocate.

Pentru aluat:
Oul, uleiul, untul și iaurtul se pun într-un bol și se amestecă ușor cu o furculiță. Făina se cerne împreună cu praful de copt și sarea. Se adaugă peste ingredientele umede și se amestecă până se formează un aluat destul de moale.

Se rup bucăți de mărimea unei portocale din care se întind foi rotunde.

 Pe fiecare foaie se pune o lingură de  umplutură.

 Se îndoaie foaie și se lipesc marginile cu degetele, la mijloc rămânând o porțiune neînchisă. Se așează plăcințelele în tava tapetată cu hârtie de copt.

 Se ung cu gălbenuș de ou ușor bătut cu o furculiță și se presară cu semințe de susan negru.  

Se coc în cuptorul preîncălzit la 2000C pentru 20-25 de minute.

Sunt delicioase.








Un comentariu:

  1. La multi ani cu sanatate,bucurii si multe impliniri doamnei Geta,cu ocazia zilei onomastice!
    Cu multa stima,
    Olivia

    RăspundețiȘtergere