Ingrediente:
Pentru aluat:
1
ou
100
g unt moale, la temperature camerei
100
ml ulei
200
ml iaurt
500
g făină
1
pachet cu praf de copt
Un
praf de sare
Pentru umplutură:
200
g brânză
2
ardei grași tocați cubulețe (am pus de la congelator)
O roșie
fără coajă și semințe, tocată cubulețe
Câteva
măsline fără sâmburi
Câteva
codițe de ceapă verde, tocate
Pentru finisare:
Un
gălbenuș de ou
Semințe
de susan negru
Preparare:
Pentru umplutură:
Brânza
se amestecă
cu legumele tocate.
Pentru aluat:
Oul,
uleiul, untul și iaurtul se pun într-un bol și se amestecă ușor cu o furculiță.
Făina se cerne împreună cu praful de copt și sarea. Se adaugă peste
ingredientele umede și se amestecă până se formează un aluat destul de moale.
Se
rup bucăți de mărimea unei portocale din care se întind foi rotunde.
Pe fiecare
foaie se pune o lingură de umplutură.
Se
îndoaie foaie și se lipesc marginile cu degetele, la mijloc rămânând o porțiune
neînchisă. Se așează plăcințelele în tava tapetată cu hârtie de copt.
Se ung cu
gălbenuș de ou ușor bătut cu o furculiță și se presară cu semințe de susan
negru.
Se coc în cuptorul preîncălzit la
2000C pentru 20-25 de minute.
Sunt
delicioase.
La multi ani cu sanatate,bucurii si multe impliniri doamnei Geta,cu ocazia zilei onomastice!
RăspundețiȘtergereCu multa stima,
Olivia