Ingrediente:
1
kg de carne de porc (am folosit pulpă degresată și dezosată)
5-6
căței de usturoi
2
lingurițe de boia de ardei dulce
½
linguriță cu sare
1-2
lngurițe cu mix de piper (negru, verde, alb, roșu)
cimbru
1-3
linguri cu ulei
Saramură
din o lingură cu vârf de sare pentru murături la 1kg de apă.
Preparare:
Carnea
se ține în saramură timp de 2 ore. Saramura trebuie să acopere complet carnea. După
două ore se scoate carnea din saramură, se șterge de surplusul de lichid cu un prosop de hârtie și se unge carnea cu ulei
amestecat cu usturoi, boia dulce de ardei, piper, cimbru și alte condimente
care vă plac. Se unge bine carnea pe toate părțile, se pune într-o tavă și se
dă la cuptorul foarte bine încins, pentru 40-50 de minute apoi se oprește
cuptorul și se lasă carnea încă 2 ore (sau chiar peste noapte, dacă este
pregătită seara), timp în care nu se deschide ușa cuptorului.
Este
o friptură incredibil de gustoasă, aromată și suculentă, bine condimentată,
care se poate servi atât rece cât și fierbinte.
Am
servit-o cu piureul bunicii și salată de castraveți.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu