Ingrediente:
300 g baby creveți prefierți și congelați
2-3 linguri cu ulei
3 cartofi potriviți ca mărime
2 căței de usturoi
O ceapă
Un morcov
½ ardei gras verde
½ ardei gras roșu
Câteva fire de cimbru proaspăt
1-2 linguri de sos Worcestershire
Sare, piper și
eventual fulgi de cili după gust
Câteva fire de ceapa ciorii și o floare pentru decor
Preparare:
Cartofii curățați de coajă se taie cubulețe, ceapa rondele,
morcovul și ardeii fâșii.
Cartofii se pun la fiert în apă cu sare.
Cei doi căței de
usturoi, necurățați de coajă, se pun în uleiul încins doar câteva momente
pentru a-și lăsa aroma.
Se adaugă rondelele de ceapă și se călesc fără
rumenire,
apoi fâșiile de morcov
iar când s-au muiat puțin și acestea se adaugă
fâșiile de ardei grași
și sosul Worcestershire (sau sos de soia) și se călesc împreună
2-3 minute.
Se toarnă peste cartofii care trebuie să fie aproape fierți și se
adaugă și o crenguță de cimbru.
Se lasă să fiarbă la foc mic câteva minute. Între
timp se încinge o lingură cu ulei și se dezgheață creveții prin șoc termic.
Cînd
creveții s-au dezghețat și și-au schimbat culoarea, se răstoarnă cu tot cu
lichidul pe care l-au lăsat peste supa de cartofi.
Se potrivește de sare și piper
și se servește fierbinte cu codițe de ceapa ciorii și o rămurică de cimbru
deasupra.
P.S. Dacă vreți o culoare mai galbenă decât cea dată de
morcov, adăugați în cartofii care fierb câteva petale de șofran.