După dulceața de rubarbă am încercat-o
și pe aceasta de rubarbă cu căpșuni.
E dulce-acrișoară (rubarba calmează puțin
dulceața căpșunilor) cu o aromă și o culoare divine.
Este printre cele mai fine
și mai aromate dulcețuri.
Ingrediente:
1 kg rubarbă
1 kg căpșuni
1 kg zahăr
500 ml apă
Preparare:
Tijele de rubarbă
se spală, se curăță de coji și se taie
bastonașe
la fel ca pentru dulceața de rubarbă.
Căpșunile
se spală, li se înlătură codițele și dacă sunt
mici (ca ale mele) se taie în două,
dacă sunt mai mari se taie felii.
Zahărul împreună cu apa se pun pe foc și se fierb până se
obține un sirop legat (picătura stă ”bob”).
Se adaugă căpșunile și rubarba
și
se fierbe dulceața până se leagă iarăși siropul.
Cât fierb fructele nu se
amestecă cu lingura cel mult se ia spuma de deasupra și se scutură cratița din
când în când. Fierbinte se pune în borcane care se așează 5 minute pe capac
apoi se răcesc între pături.
Arata tare bine, cred ca e si tare delicioasa!
RăspundețiȘtergere