joi, 26 iunie 2014

DULCEAȚA DE COACĂZE NEGRE



Ingrediente:
500 g coacăze negre
800 g zahăr
250+100 ml apă



Preparare:
Coacăzele se spală sub jet de apă 

și se lasă să se scurgă bine după care se culeg bobițele de pe ciorchini.


Zahărul se pune pe foc cu 250 ml de apă. Se fierb până se obține un sirop legat, având grijă să îndepărtăm spuma.

 Se adaugă 100 ml apă rece și se continuă fierberea până se leagă din nou siropul.  

Se stinge focul, se adaugă boabele de coacăze, se acoperă cratița cu un prosop curat și se lasă o oră pentru ca bobițele să lase tot sucul și să se umple cu sirop. După o oră se pune din nou dulceața la fiert și se lasă până se leagă din nou siropul. Nu se amestecă în cratiță ci doar se scutură cratița din când în când. 

Se ia cratița de pe foc și se acoperă cu un prosop curat ușor umezit. Se lasă de pe o zi pe alta. 

Rece se pune în borcane sterilizate

și se înfiletează.

2 comentarii:

  1. Cate borcane v-au iesit? Nu va intreb daca sunt bune, fiindca am convingera ca sunt delicioase ! O ultima intrebare, de baraj, cate borcanase suntei decisa sa cedati unei infocate admiratoare a dumneavoastra, admiratoare a artei culinare se intelege nu-i asa ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-au ieșit cele 3 borcănele și castronelul din imagine. Din păcate unul este planificat să plece la nepoțica mea de la Sucevița și două la nepoțelul din Australia. Negociem la anul, dacă ajungem sănătoase...

    RăspundețiȘtergere