Ingrediente:
500 g coacăze negre
800 g zahăr
250+100 ml apă
Preparare:
Coacăzele se spală sub jet de apă
și se lasă să se scurgă
bine după care se culeg bobițele de pe ciorchini.
Zahărul se pune pe foc cu 250 ml de apă. Se fierb până se
obține un sirop legat, având grijă să îndepărtăm spuma.
Se adaugă 100 ml apă
rece și se continuă fierberea până se leagă din nou siropul.
Se stinge focul, se adaugă boabele de coacăze,
se acoperă cratița cu un prosop curat și se lasă o oră pentru ca bobițele să
lase tot sucul și să se umple cu sirop. După o oră se pune din nou dulceața la
fiert și se lasă până se leagă din nou siropul. Nu se amestecă în cratiță ci
doar se scutură cratița din când în când.
Se ia cratița de pe foc și se acoperă
cu un prosop curat ușor umezit. Se lasă de pe o zi pe alta.
Rece se pune în
borcane sterilizate
și se înfiletează.
Cate borcane v-au iesit? Nu va intreb daca sunt bune, fiindca am convingera ca sunt delicioase ! O ultima intrebare, de baraj, cate borcanase suntei decisa sa cedati unei infocate admiratoare a dumneavoastra, admiratoare a artei culinare se intelege nu-i asa ?
RăspundețiȘtergereMi-au ieșit cele 3 borcănele și castronelul din imagine. Din păcate unul este planificat să plece la nepoțica mea de la Sucevița și două la nepoțelul din Australia. Negociem la anul, dacă ajungem sănătoase...
RăspundețiȘtergere