miercuri, 23 iulie 2014

RULOURI DE PUI CU SALSA VERDE

Ingrediente:
Un piept de pui dezosat, dar cu piele
O lingură cu ulei
O lingură sos Worcestershire
Piper proaspăt râșnit
Sare
Usturoi granulat
Boia de ardei
Cimbru uscat
fulgi de cili
Pentru salsa verde:
3 căței de usturoi
Un pic de sare grunjoasă
O legătură mică de pătrunjel verde
O lingură cu ulei de măsline
Câteva picături de oțet
Facultativ:
keceap
În plus:
bețe pentru frigărui
câteva scobitori
Preparare:
Pieptul de pui, dezosat se taie fâșii pe toată lungimea sa. Fâșiile se pun într-un bol sau o crăticioară împreună cu puțină sare, piper,  boia de ardei, cimbru, usturoi granulat, fulgi de cili, sos Worcestershire și ulei, se amestecă bine pentru ca fâșiile de piept de pui să se acopere peste tot. 

Se acoperă vasul și se pune la rece pentru minim 2 ore. Apoi se scot fâșiile și se ruleazăsub formă de cerc folosind două sau 3 fâșii, în funcție de lungime. Rulourile obținute se înșiră pe frigărui și pentru a nu se desface se prind în partea opusă cu scobitori. 

Frigăruile astfel obținute se frig pe grătar 

câte 4-5 minute pe fiecare parte.

Pentru salsa verde se pun cățeii de usturoi împreună cu sarea grunjoasă într-un mojar și se zdrobesc bine. Se adaugă pătrunjelul fin tocat și se mojarează până se obține o pastă nu prea fină. Se toarnă câte puțin ulei de măsline și se freacă ca la maioneză. La sfârșit se adaugă câteva picături de oțet al cărui singur rol este de a păstra culoarea verde, frumoasă a sosului. 

O altă metodă de preparare a sosului este de a pune toate ingredientele într-un vas înalt și a le transforma în pastă cu un mixer vertical.

 Cantitățile de ingrediente folosite sunt după gustul fiecăruia.

Rulourile pot fi servite și cu puțin keceap, alături de sosul verde.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu