vineri, 26 septembrie 2014

TRIUNGHIURI CU SURIMI

Ingrediente:

foi de plăcintă
150 g Surimi (bețe din carne de crab)
110 g cremă de brânză
un gălbenuş de ou
1/2 linguriţă de boia de ardei
Câteva  picături sos Tabasco
Verdeață fin tocată
o lingură cu suc de lamaie
Sare și piper după gust
Un albuș de ou
O lingură cu semințe de susan

Preparare:
Bețele de crab se toacă mărunt.

Într-un castron se amestecă surimi tocat, brânza, galbenușul de ou, boiaua de ardei, 

verdeața fin tocată, sucul de lămâie, sosul Tabasco, sare şi piper.

Se preîncalzește cuptorul la 180 ° C.
Foaia de plăcintă se taie fâșii de circa 10 cm lățime. Cu ajutorul unei pensule se ung fîșiile de foaie cu unt topit. Se suprapun câte două.
Într-o margine se pune o linguriță plină cu umplutură apoi se împăturește foaia sub formă de triunghi (ca aici). 
 Se ung triunghiurile cu abușul bătut și se presară cu semințe de susan.

 Se așează într-o tavă căptușită cu hârtie de copt și se coace timp de 15-20 de minute sau până când triunghiurile se rumenesc frumos.

Se pot servi simple 

sau însoțite de un sos format din maiomeză amestecată cu puțin ketchup sau cu o salată.

Oricum vor fi servite sunt aspectoase și delicioase.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu