Ingrediente:
foi de plăcintă
150 g Surimi (bețe din carne de crab)
110 g cremă de brânză
un gălbenuş de ou
1/2 linguriţă de boia de ardei
Câteva picături
sos Tabasco
Verdeață fin tocată
o lingură cu suc de lamaie
Sare și piper după gust
Un albuș de ou
O lingură cu semințe de susan
Preparare:
Bețele de crab se toacă mărunt.
Într-un castron se amestecă surimi tocat, brânza,
galbenușul de ou, boiaua de ardei,
verdeața fin tocată, sucul de lămâie, sosul
Tabasco, sare şi piper.
Se preîncalzește cuptorul la 180 ° C.
Foaia de plăcintă se taie fâșii de circa 10 cm lățime. Cu
ajutorul unei pensule se ung fîșiile de foaie cu unt topit. Se suprapun câte
două.
Într-o margine se pune o linguriță plină cu umplutură
apoi se împăturește foaia sub formă de triunghi (ca aici).
Se ung
triunghiurile cu abușul bătut și se presară cu semințe de susan.
Se așează într-o
tavă căptușită cu hârtie de copt și se coace timp de 15-20 de minute sau până
când triunghiurile se rumenesc frumos.
Se pot servi simple
sau însoțite de un sos format din
maiomeză amestecată cu puțin ketchup sau cu o salată.
Oricum vor fi servite sunt aspectoase și delicioase.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu