joi, 9 octombrie 2014

BUDINCA DE CARTOFI CU BRÂNZĂ ȘI VERDEȚURI

Un fel de mâncare simplu și gustos, din cartofi și brânză, care sper că va încânta pe toți cei care o vor gusta.
Ingrediente:
700 g cartofi de preferat din cei galbeni, sfărâmicioși
O ceapă mică
Brânză: de vaci, telemea, cașcaval ras (de care doriți și cât de multă doriți)
4 ouă
250 ml lapte sau smântână
Verdeață (pătrunjel și neapărat mărar)
50 g unt
Sare și piper după gust
Opțional: fulgi de cilli și/sau un cățel de usturoi

Preparare:
Cartofii se curăță de coajă și se taie ”pai”. Se pun într-un castron. 

Ceapa  se toacă mărunt 

și se adaugă peste cartofi. 

Verdeața se toacă de asemenea mărunt 

și se adaugă peste cartofi. 

În alt bol se pun ouăle peste care se pune brânza, sare, piper și eventual fulgi de cilli. 

Se amestecă bine apoi se adaugă laptele sau smântâna 

și se omogenizează. 

Se toarnă peste cartofi, 

se adaugă cățelul de usturoi zdrobit  și se amestecă.

Se unge cu unt un vas termorezistent, se pun cartofii iar deasupra untul rămas, tăiat feliuțe subțiri și, eventual puțin parmezan ras.

 Se dă la cuptor până se rumenește frumos.

Se poate servi ca atare, 

cu o salată alături sau drept garnitură pentru fripturi.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu