luni, 24 noiembrie 2014

SUFLEU DE CARNE ȘI LEGUME MULTICOLORE

Ingrediente:
500 g de carne tocată la alegere (am folosi piept de curcan)
O ceșcuță (1oo g) orez fiert
Puțină verdeață
O vânătă potrivită
O bucată zucchini (sau dovlecel)
Câte ½ ardei gras de diferite culori (verde, galben, roșu)
2 ouă
100 ml sntână
Sare, piper, cimbru (sau alte ierburi), după gust
O lingurișă cu ulei pentru ungerea formei
Facultativ, parmezan ras sau cașcaval

Preparare:
Carnea tocată se amestecă cu orezul fiert și se condimentează cu sare, piper și verdeață. Se asează umplutura într-o tavă termorezistentă unsă cu ulei.
Vânăta și dovlecelul se taie felii subțiri iar ardeii benzi nu prea înguste, cam de 2-3 cm lățime. 

Legumele se înfing în compoziția de carne cu orez, sub formă de spirală, într-o ordine aleatorie.

Ouăle se amestecă cu smântâna și se condimentează. Se toarnă în tavă. 

Opțional, se presară parmezan ras.

Se pune pentru 45-50 de minute în cuptorul preîncălzit.  

Nu se lasă prea mult în cuptor pentru a nu se usca.

Se servește cald sau rece.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu