luni, 29 decembrie 2014

FURSECURI MARIȘKI


Sunt fursecuri deosebit de bune, frage de de se topesc în gură, îmbinarea de arome unt, cacao, rom, vanilie, coajă de lămâie,  fiind perfectă.
Rețeta este luată de pe forumul rusesc  СтранаМам 
  
Ingrediente:
Aluatul 1:
150 g făină
50 g zahăr pudră
100 g unt
Un gălbenuș
Un pachețel cu zahăr vanilat
Coajă rasă de lămâie

Aluatul 2:
250 g zahăr pudră
50 g cacao
50 g unt
30 g nuci măcinate
3 linguri cu rom
Puțină coajă rasă de lămâie

Glazura de fondant:
200 g zahăr pudră
2 linguri cu apă
4 linguri cu suc de lămâie

În plus:
Gem la alegere
Câteva nuci tocate grosier

Preparare:

Aluatul 1: 
Din ingredientele de mai sus se frământă un aluat din care se întinde o foaie subțire. Se taie inimioare  mici care se coc timp de 4-5 minute în cuptorul preîncălzit


Aluatul 2: 
Se amestecă toate ingredientele prevăzute în rețetă, se întinde foaie și se taie inimioare  de aceeași dimensiune cu cele din primul aluat. Se lipesc cu gem peste inimioarele  coapte.


Glazura de fondant:
Cele 200 g zahăr pudră se amestecă cu 2 linguri cu apă și 4 linguri cu suc de lămâie.
Se ung fursecurile cu această glazură și deasupra se pune câte o bucățică de miez de nucă.


2 comentarii:

  1. Trebuie sa fie foarte gustoase, intrebarea mea este ce fel de gem folsim, si daca trebuie sa fie unul mai tare, ca se nu afecteze glazurarea. Se toarna glazura pe inimioara din partea superioara sau se scufunda in siropul de ciocolata topita tot fursecul ?

    RăspundețiȘtergere
  2. De obicei gemul nu este prea subțire ci este mai consistent și oricum, se folosește puțin, doar cat sa se lipească cele două inimioare (cea albă, coaptă și cea maro). Cu glazura se unge deasupra, cum scrie și în rețetă. Cât despre ”siropul de ciocolată topită”, cred că este din altă rețetă.

    RăspundețiȘtergere