miercuri, 31 decembrie 2014

SĂRĂȚELE CU PARMEZAN ȘI SARE ROZ DE HIMALAIA


Ingrediente:
200 g unt
400 g făină
2-3 linguri cu smântână
Un gălbenuș
Un vârf de linguriță cu sare

Pentru uns
Un gălbenuș
Parmezan
Sare roz de Himalaia
Mac, susan, chimen după preferință

Preparare:
Făina se cerne într-un bol. Se adaugă sarea, smântâna, gălbenușul de ou și untul foarte rece, tăiat cubulețe. Se amestecă repede doar până se leagă un aluat. Se strânge sub formă de bilă, se învelește în folie alimentară și se ține la frigider minim o oră.

Se scoate aluatul din frigider și se întinde o foaie groasă de 4-5 mm. 

Se unge cu gălbenuș de ou bătut, se presară sare roz de Himalaia 

precum și parmezan și semințe de mac, susan, chimen,

se taie în forma dorită, 

se așează în tava acoperită cu hârtie de copt

 și se coc în cuptorul preîncălzit. 

Când au început să devină ușor maronii, sunt gata.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu