Ingrediente:
¼ de cană supă de zarzavat
½ ceapă tocată fin
15 ciuperci champinion micuțe
O lingură cu ulei
4 căței de usturoi
Sare și piper după gust
Câteva fire de pătrunjel verde
Câteva linguri cu vin alb sec
Câteva linguri cu smântână
O linguriță cu unt pentru finisare
Preparare:
Preparatul este mai aspectos dacă se folosesc ciupercuțe
mai mici, care nu trebuie feliate și dacă sunt foarte proaspete.
Ciuercile nu se spală deoarece absorb apă. Se folosesc
ciuperci curate, care se șterg cu un burete bine stors pentru a îndepărta
eventualele resturi de pământ sau alte impurități.
Se pune uleiul la încins și se adaugă ceapa fin tocată,
doi căței de usturoi tocați fin
și ciupercile.
Se amestecă mereu tigaia și când
ceapa s-a înmuiat se stinge cu vinul alb sec.
Se amestecă și se frig în
continuare la foc iute până se evaporă vinul.
Se adaugă ceilalți doi căței de usturoi pisați și
pătrunjelul fin tocat
și se stinge cu supa de legume.
Se fierbe câteva minute
până mai scade puțin supa, se adaugă smântâna și se condimentează cu sare și
piper.
Se mai dau câteva clocote,
se adaugă untul
și când acesta s-a topit se
servesc presărate cu pătrunjel verde.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu