vineri, 16 ianuarie 2015

FRIPTURĂ MARINATĂ DIN PULPĂ DE CURCAN

Ingrediente:
O pulpă superioară de curcan (circa 1 kg)
Un păhărel de vin alb sec
2-3 linguri cu ulei
3-4 căței de usturoi
Sare, piper, cimbru uscat, boia de ardei după gust
Pentru garnitură:
Mix de legume congelate
O căniță cu orez

Preparare:
Pulpa de curcan se dezosează și se crestează ca să capete formă dreptunghiulară. 

Se unge pe toate părțile cu ulei, se presară sare, piper, boia și cimbru uscat precun și usturoi pisat. 

Se pune într-un vas cu capac și se toarnă un păhărel de vin alb sec. Se lasă o zi în frigider, întorcând carnea de mai multe ori, la interval de câteva ore.
A doua zi se scoate carnea din vas și se așează într-o tavă. 

Se acoperă tava cu folie de aluminiu și se pune în cuptorul preîncălzit, lăsând focul mic. Se ține timp de o oră, după care se scoate folia și se unge friptura cu o pensulă muiată în jiul (sosul lăsat) din tavă. Se mai lasă cam o oră (tot la foc mic), având grijă să se ungă mereu friptura cu jiu.

 Când s-a rumenit frumos, este gata. 

Se stinge focul și se servește fie caldă fie rece, caz în care se lasă să se răcească în cuptor.

Pentru garnitură legumele se fierb la aburi (cum am făcut eu)

 sau se sotează în unt,

 iar orezul se fierbe în două cănițe cu apă și sare.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu