Un dovlecel mic
O ceapă
O roșie
200 g ciuperci
Un ardei gras mic (am pus de la congelator)
200 ml borș
Câteva fire de pătrunjel
Fulgi de cili
2 litri de apă
Preparare:
Dovlecelul se rade sau se curăță de coajă și se taie
cuburi.Ciupercile se spală și se taie felii,
la fel și ardeiul gras.
Borșul se pune la fiert într-un vas separat. Când roșiile s-au înmuiat, se adaugă ardeiul, dovlecelul
și ciupercile.
După cîteva minute se adaugă borșul fiert, se lasă să dea câteva clocote, se condimentează cu (sare, dacă nu țineți regim), ardei iute și frunze de pătrunjel.
Se poate servi atât fierbinte cât și rece.
Dacă nu țineți post sau regim se poate adăuga o lingură de smântână sau iaurt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu