Ingrediente:
350 g păstăi (congelate)
4 linguri cu ulei
4 căței de usturoi
O roșie mică
Un ardei kapia mic
125 ml lapte de cocos
Piper măcinat
Fulgi de cilli
(Sare nu am pus din motive de regim)
Preparare:
Se pun la încins 2 linguri de ulei. Se adaugă păstăile
congelate și o ceșcuță de apă.
Se amestecă ușor, până fasolea este fiartă și apa a
scăzut.
Se scoate fasolea din tigaie și se pune într-un bol.
În tigaia în care au fost păstăile se adaugă celelalte
două linguri de ulei și usturoiul tocat, amestecând repede să nu se ardă.
Se
adaugă roșia tocată mărunt, se amestecă să se înmoaie puțin
apoi se
adaugă ardeiul kapia tăiat rondele subțiri
și se amestecă.
Se adaugă laptele de cocos.
apoi fulgii
de cilli, sare și piper, după gust (precum și pudra de curry și scorțisoara,
cine dorește varianta asiatică).
Se amestecă bine și se lasă la foc
mic, până dă în clocot. Sosul se îngroașă destul de repede. După ce sosul s-a
format și s-a îngroșat (nu durează decât 1-2 minute) se adaugă și fasolea
verde.
Se adaugă zeamă de lămâie după gust.
Se amestecă din nou și se mai lasă un clocot.
Se servește caldă
sau rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu