marți, 10 martie 2015

FRIPTURA DE PORC CU CIUPERCI, CASTRAVEȚI ȘI GOGOȘARI, LA CUPTOR

O combinație surprinzătoare;  friptura fragedă și dietetică, poate fi servită ca atare sau cu o garnitură de cartofi sau orez.

Ingrediente:
1 kg carne de porc (pulpă, ceafă etc)
1-2 lingurițe cu muștar
5-6 castraveți murți
5-6 gogoșari la oțet
500 g ciuperci proaspete sau 2 borcane feliate
1-2 linguri cu ulei,
Piper măcinat

Preparare:
Carnea se taie felii potrivit de groase.

 Fiecare felie se unge cu muștar pe ambele părți și se dă la frigider pentru circa o oră.

Castraveții și gogoșarii se pun la desărat o oră.

Se spală ciupercile și se feliază.

Castraveții murați și gogoșarii la oțet se taie fâșii lungi și subțiri.

Într-o tavă se așează carnea, deasupra se pun feliuțele de castraveți și gogoșari, peste care se așează ciupercile, se presară cu piper și se stropesc cu puțin ulei. 

Se pune apă fără însă a acoperi preparatul. 

Se dă în cuptorul preîncălzit pentru circa o oră, la foc potrivit, până scade apa iar ciupercile, castraveții și gogoșarii s-au rumenit frumos.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu