joi, 19 martie 2015

SPANAC CU ROȘII ȘI ARDEI COPȚI

Ingrediente:
2 cepe
2 linguri bune de roșii în bulion
300 g spanac (am pus de la congelator)
2 ardei copți
3 căței de usturoi
O lingură cu ulei
Sare
Piper
Puțin ardei iute
Preparare:
Cele două cepe se taie peștișor 

și se pun într-o catiță cu o lingură  de ulei, 2 linguri cu apă și puțină sare. 

Se acoperă cu un capac și se pun pe foc mic.
Când ceapa s-a înmuiat 

se adaugă cele 2 linguri cu roșii în bulion și o ceșcuță cu apă. 
Se lasă să dea câteva clocote cu capacul pus, 

apoi se pune spanacul întreg, spălat și opărit (eu l-am avut la congelator), sare și piper 

și ardeii copți (tot de la congelator). 

Se lasă să mai fiarbă 10-12 minute apoi se pune usturoiul tocat  

și eventual câteva rondele de ardei iute (sau fulgi de cilli) 

și se servește caldă sau rece, simplă sau cu piure de cartofi sau orez.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu