luni, 9 ianuarie 2012

MENIU DE REVELION 2012 LA SUCEVIŢA

Şi anul acesta mi-am petrecut sărbătorile de iarna tot la Suceviţa, ajutându-mi copii să pregătească meniul de Revelion pentru 19 persoane, dintre care 5 copii.



Meniul a fost destul de asemanator cu cel din 2010 şi s-a compus din: 

Aperitive: 

-Arici şi broască ţestoasă din pateu de ficat, reteta de aici
Broască ţestoasă din pateu de ficat, Mozaic cu varza chinezeasca Beijing, Icre negre şi roşii pe pat de paine prajită şi cremă de brânză albastră Tartine cu fileuri de anşoa pe pat de roşii

-Tartine cu fileuri de anşoa pe pat de roşii

- Lollipop de pui, reteta de aici 
Lollipop de pui, Pasteta din carne de pui, chec aperitiv, Budinca de ciuperci

-Salata de legume cu surimi, reţeta de aici  

- Mozaic cu varza chinezeasca Beijing, reteta de aici,
Salata de legume cu surimi


-Pasteta din carne de pui, reţeta de aici  

-Budinca de ciuperci, reţeta de aici
 Mozaic cu varza chinezeasca Beijing, Icre negre şi roşii pe pat de paine prajită şi cremă de brânză albastră Tartine cu fileuri de anşoa pe pat de roşii
- Salata flori de liliac, reţeta de aici  

-Icre negre şi roşii pe pat de paine prajită şi cremă de brânză albastră
Salata flori de liliac

- Chec aperitiv, urmează reţeta
Vedere de ansamblu

-Platou cu preparate de casă, afumate, din porc şi vânat: tobă, cârnaţi de porc şi de mistreţ, şuncă, muşchiuleţ, chişcă şi caltaboşi, preparate de mama nurorii mele
Arici din pateu de ficat



Cum spune tradiţia bucovineană, la ora 12 s-a servit peşte ( somn umplut cu nuci şi stafide, pe pat de legume) să trecem uşor de noul an, exact ca peştele prin apă



Au urmat sărmăluţele cu smântână şi mămăligă 

cu garnitură de cartofi traşi în unt şi murături asortate
Tort cu cremă de brânză şi fructe, pentru copii şi

Tort de nuci cu glazura ganache de ciocolată neagră pentru adulţi



Dulciuri fel de fel:

Brioşe cu nuci, cu afine şi cireşe

Prăjitura chinezească, reţeta aici

Prăjitura Greta Garbo

cozonac , reţeta aici



cornuleţe

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu