Ingrediente:
O
bucată de pulpă de porc dezosată şi fără grăsime
O
căpăţână de usturoi
O
bucăţică de slănină, cel mai bine afumată
O
lingură cu ulei
Sare
Piper
Cimbru
Preparare:
Pulpa
de porc se împănează (se fac incizii cu un cuţit ascuţit şi nu prea lat, în
care se introduc căţei de usturoi şi feliuţe de slănină)
Se
unge apoi pulpa cu ulei şi se presară cu sare, piper şi cimbru. Se pune în tavă,
se toarnă 1/2 pahar cu apă şi se acoperă cu o hârtie de copt unsă pe ambele
părţi cu ulei.
Se dă la copt socotind cam o oră pentru 1 kg de carne.
Se
face proba, înţepând în partea cea mai groasă cu o scobitoare. Dacă iese un
lichid rozaliu, se mai lasă la cuptor, pentru că nu este încă gata.
Când
este gata, se scoate din cuptor, se feliază şi se serveşte.
Este
delicioasă cu o garnitură de varză roşie şi mere.
Un deliciu !!
RăspundețiȘtergeremama ce bine arata,asta o fac sigur de craciun!!!!
RăspundețiȘtergere