joi, 5 iulie 2012

BASTONAȘE DE DOVLECEI PANE


Ingrediente:
1 kg de dovlecei foarte tineri ”în floare”
250 ml de iaurt
3-4 linguri cu ulei de măsline
Mărar proaspăt tocat mărunt
4-5 linguri cu pesmet
2-3 linguri cu susan
100 de grame de cașcaval dat pe răzătoarea mică sau parmesan ras
Sare și piper după gust 

Preparare:
Dovleceii

se rad de coaja albicioasă (dacă sunt mai bătrâni se curăță de coajă), apoi se taie în bastonașe groase  de 1-1,5 cm. Se presară cu sare și piper și se lasă cam 15 minute.
În acest  timp, într-un bol se rade cașcavalul sau parmezanul,

se adaugă susanul

și pesmetul.

Se amestecă toate ingredientele uscate.

În alt bol se amestecă iaurtul cu uleiul de măsline și cu mărarul fin tocat. Se mai pune puțină sare și piper.

Dovleceii, se pun la zvântat pe hârtie absorbantă, dar dacă sunt tineri nu lasă prea multă apă. Se pun bastonașele în bolul cu iaurt, se îmbracă peste tot,

apoi se trec în bolul cu pesmet și cașcaval, 
scuturând bolul pentru a se acoperi peste tot.

Se așează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt

și se coc în cuptorul preîncălzit, până crusta capătă o culoare aurie.

Se pot servi calzi sau reci cu smântână sau fără.

Sunt delicioși!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu