vineri, 6 iulie 2012

PĂSTĂI PRĂJITE SAU SOTE, PE FRANȚUZEȘTE

Ingrediente:

1 kg de păstăi tinere, fără ”ațe”,din soiul ”fideluță”
O ceapă mare sau două mai mici
2 linguri cu ulei
Sare după gust 



Preparare:

Păstăile se aleg (li se rupe vârful și codița), se spală și se pun la fiert în apă cu sare.

  Ceapa se toacă nu prea mărunt

și se pune într-o tigaie în care s-a încins uleiul.

Când păstăile sunt fierte, se iau de pe foc se scurg bine de zeama în care au fiert și se pun  în tigaia cu ceapa muiată să se soteze,


Se lasă pe foc până scade toată zeama pe care eventual au lăsat-o, amestecând din când în când.

 Se potrivesc de sare. Se pot servi ca garnitură lângă friptură, cu pâine sau cu mămăligă, cu murături (castraveți murați de vară) sau cu usturoi, sau chiar simple (mai ales pentru diabetici, știind că păstăile scad glicemia)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu