miercuri, 4 iulie 2012

LEGUME UMPLUTE

Ingrediente:
Un piept de pui
O lingură cu ulei
4 cepe
2 morcovi
O căniță cu orez
2-3 linguri de pastă de roșii
Câte o legătură de mărar și pătrunjel verde
Sare și piper după gust
Legume pentru umplut: dovlecei, roșii, ardei 

Preparare:
Dovleceii, dacă nu sunt ”în floare”, se curăță de coajă, se taie în 2 sau 3 bucăți și se scobesc în interior. 

 Dacă dovleceii sunt tineri, nu este nevoie să fie curățați de coajă. Partea scobită se păstrează. Roșiilor li se taie un capac și se înlătură miezul (casa cu semințe) care se păstrează și aceasta. Ardeii se curăță de cotor, semințe și nervuri.
Ceapa se curăță,

 se taie ”peștișori” 

și se pune într-o lingură cu ulei să se moaie.

 Morcovii se curăță sau se rad de coajă, dacă sunt tineri

 și se dau pe răzătoare.

Se adaugă peste ceapa care treuie să fie puțin moale și sticloasă, în nici un caz prăjită.

Se amestecă să se înmoaie și morcovii. Se adaugă miezul de la dovlecei,

 apoi orezul și pasta de roșii.

După câteva minute se pune o cană de apă caldă și se fierbe până orezul este aproape gata.

Pieptul de pui se taie cu cuțitul bucățele cât mai mici.

Se adaugă și carnea peste orez,

se amestecă până bucățelele de carne s-au albit.

Se oprește focul, se adaugă verdeața tocată mărunt și se potrivește de sare și piper.

Se lasă să se răcorească și se umlu legumele. Se așează într-o cratiță, printre legumele umplute se așează miezul roșiilor și se umple cratița cu apă în care s-a dizolvat o lingură de pastă de roșii.

Se pune cratița în cuptor până se rumenesc puțin legumele deasupra.

Se servesc ca atare

 sau cu smântână.

Carnea tăiată bucățele și nu tocată la mașină le dă o savoare deosebită. Legumele umplute astfel au cu totul alt gust decât cele cu carne tocată!

Încercați!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu