marți, 3 iulie 2012

”TURTIȚE” CU IAURT, MĂRAR ȘI CEAPĂ VERDE

Ingrediente:
200 ml iaurt
200 g făină
Un ou
Un gălbenuș
O legătură de mărar
O legătură de ceapă verde (numai codițele)
Un vârf de cuțit de bicarbonat
Sare și piper după gust
Ulei pentru prăj 

Preparare:

Codițele de ceapă se taie rondele.

Iaurtul se pune într-un castron. Se adaugă mărarul tocat mărunt, bicarbonatul și se amestecă bine.
Se adaugă sare și piper, oul, gălbenușul de ou

și făina și se amestecă până se obține un aluat de consistența celui de clătite sau a unei smântâni groase. Dacă este prea subțire se mai adaugă făină, dacă este prea gros se adaugă un pic de sifon sau apă minerală.
Se amestecă până se omogenizează. Se pun codițele de ceapă

 și se amestecă. Se ia cu lingura și se fac turtițe care se prăjesc pe ambele părți în ulei încins. 

Se scot pe șervețele de bucătărie pentru a se scurge surplusul de ulei.

 Se servesc ca atare

sau cu smântână.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu