sâmbătă, 12 octombrie 2013

ARDEI COPȚI CU SMÂNTÂNĂ CA LA CASA MORA

Spre deosebire de rețeta mamei mele, pe care am prezentat-o aici, Monica, nora mea, pregătește altfel ardeii copți cu smântână.
 Iată rețeta ei:

 Ingrediente:
5-6 ardei copți
O lingură cu unt
O ceapă
O linguriță cu amidon
5-6 linguri cu smântână
Verdeață

Preparare:
Ardeii se coc, se curăță de coji, cotoare și semințe, se rup fâșii,  păstrând zeama pe care o lasă, ca aici.

 Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se călește în unt. 

Se adaugă ardeii  cu tot cu zeamă și se mai călesc puțin. 

Smântâna se amestecă cu o linguriță de amidon și se toarnă peste ardeii care se călesc. Se aduce la fierbere. 

Se asezonează cu  sare, piper și verdeață. Sunt foarte buni fierbinți, cu mămăligă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu