sâmbătă, 31 octombrie 2009

PLACINTA CU BRANZA SI GRIS


Ingrediente:
1/2 kg branza sarata (telemea, burduf, etc)
1 kg iaurt
100 ml ulei
150-200 g gris
1/2 pachet foi subtiri de placinta
5 oua
cateva masline
cimbru
seminte de dovleac
susan negru
2 linguri e parmezan ras

Preparare:
Se unge cu ulei o tava mare de placinta.
200 ml iaurt se amesteca cu uleiul, intr-un castronel.

Branza cu restul de iaurt se amesteca bine, pana la omogenizare.Se adauga ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare.Se adauga grisul, lingura cu lingura.

Se desfac foile de placinta, se ung cu amestecul de iaurt si ulei, se pun cateva linguri din amestecul de branza si gris, se presara cateva bucatele de masline, se ruleaza si se aseaza in tava.


Procedam la fel cu toate foile.
Branza ramasa o turnam in tava, peste rulori.

Peste amestecul de iaurt si ulei spargem cele doua oua ramase.
Turnam amestecul in tava si nivelam cu grija.

Deasupra presaram cimbru, semintele de dovleac si cele de susan si parmezanul ras.

Dam placinta la cuptor pana se intareste deasupra.

Lasam pe un gratar sa se raceasca putin in tava, dupa care o putem taia si savura.
Recunosc ca am improvizat aceasta reteta din ingredientele pe care le aveam in frigider si de care nu se atingea nimeni: 1 l iaurt, de la mama nurorii mele, circa 1/2 kg branza sarata, framantata, din aceeasi sursa, 1/2 pachet de foi de placinta congelate, ramase de alt preparat si m-am gandit cum le-as putea valorifica. Grisul l-am adaugat din nevoia de a lega compozitia care era mult prea fluida. S-a dovedit ca am fost inspirata pentru ca placinta a fost intr-adevar savuroasa, atat calda cat si rece.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu