Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.
duminică, 1 noiembrie 2009
SALATA DE TOAMNA
Ingrediente:
o sfecla rosie, fiarta
o ridiche neagra, potrivita ca marime
un castravete
100 g branza Feta sau telemea
cateva masline
o bucatica de hrean
cateva rosii cirese (am folosit galbene, care sunt mai dulci)
otet
sare
piper
cateva frunze de busuioc
o lingura de ulei de masline
Preparare:
Cu cel putin o ora inainte de servire, marinam putin sfecla rosie, sa-i taie din dulceata si ridichea, sa-i taie din iuteala:
Sfecla curatata si fiarta in apa cu sare se taie felii
si apoi bucati mai mici.
Se pune intr-un bol cu putin hrean ras deasupra, o lingura de otet (daca aveti balsamic, este mai bun) si sare, daca mai trebuie.
Ridichile se taie felii si se pun intr-un bol cu apa, sare si o lingura de otet (lichidul trebuie sa le acopere).
Branza se taie cubulete.
Inainte de servire se aseaza in salatiera, straturi, dupa cum urmeaza:
Sfecla rosie marinata, fara lichid
Ridichea scoasa din apa si stearsa
Castravetele taiat felii subtiri
Branza
Maslinele
cate o rosioara, eventual sub forma de trandafir
si cateva frunze de busuioc proaspat
Cine doreste mai picanta, pune putin piper si sare daca mai trebuie.
Se stropeste cu ulei de masline.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu