duminică, 22 mai 2011

ARMONICA DIN CARTOFI


Ingrediente
4 cartofi noi,mărişori
2-3 catei de usturoi, tăiat în felii subţiri
2 linguri ulei de măsline
30 g unt sau incă o lingură de ulei de măsline pentru variant dietetic sau de post
Sare mare
mix de piper, zdrobit grosier
Câteva ace de rozmarin uscat sau crenguţe de rozmarin verde

Preparare
Se incalzeste cuptorul la 220 ˚ C. Cartofii se aşează pe un tocător, iar la partea de jos se taie o feliuţă pentru a face o bază plată . Se începe de la un capăt felierea cartofilor la interval de aproximativ 3-4 mm, însă tăietura se opreşte la cca 3-4 mm de bază. Între fante se aşează feliuţe de usturoi. Cartofii astfel pregătiţi se aşează într-o tavă, se stropesc cu ulei de măsline şi se presară cu sare mare, piper zdrobit grosier şi câteva ace de rozmarin.

Cartofii se coc aproximativ 40 minute sau pana cand se rumenesc frumos la suprafaţă şi răman moi în interior.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu