Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.
sâmbătă, 21 mai 2011
KAISERSCHMARREN CU SOS DE ZMEURĂ
Reţeta este adaptată pentru diabetici, de aici:
Ingrediente (pentru o persoană) :
-un ou
-o lingură de făină integrală
-o lingură de făină albă
-o linguriţă fructoză
-un pic de sare
-câteva linguri de lapte
-o linguriţă de unt
- sos de zmeură
Preparare:
Gălbenuşul de ou, făina,fructoza,o priza sare şi laptele se amestecă bine până rezultă un aluat subţire (puţin mai gros decât cel de clătite).
Albuşul se bate spumă şi se amestecă cu grijă în aluatul de mai sus.
Untul se topeşte într-o tigaie, se toarnă apoi aluatul şi se lasă să se prăjească un pic dedesubt.
Se intoarce şi se lasă la temperatură mică să se coacă (atenţie! Focul să fie mic pentru că se poate arde foarte uşor)
Cu o paletă se împarte în bucăţi inegale, scuturând tigaia pentru a se coace bine pe toate părţile.
Merge foarte bine servită cu fructe conservate sau compot. Eu am servit-o cu un sos de zmeură: câteva linguri de zmeură congelată fierte cu o linguriţă de fructoză.
Dupa cum spune şi numele e un desert "împărătesc" !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu