Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.
miercuri, 4 mai 2011
COMPOT DIETETIC DE RUBARBA SI CĂPŞUNI
Ingrediente:
4 tulpini de rubarbă
1/2 kg căpşuni
o lămâie
un baton de scorţişoară
2-3 linguri de fructoză
Preparare:
Tulpinile de rubarbă se spală bine şi se curăţă de coaja fibroasă.
Se taie bucăţi de cca 1cm lungime.
Căpşunile se spală şi se curăţă de codiţe.
În borcanele perfect curate şi uscate se aşează bucăţele de rubarbă şi căpşuni, precum şi câte o bucăţică de lămâie.
Se umplu borcanele cu apă. Se scurge apa într-o cratiţă şi se mai adaugă 2-3 linguri. Se adaugă câteva linguri de fructoză, până este suficient de dulce (fructoza este mult mai dulce decât zahărul), se pune 1-2 felii de lamâie şi un rulou de scorţişoară. Se dă în fiert şi se umplu înapoi borcanele cu rubarbă şi căpşuni. Borcanele fierbinţi, cărora li s-au înfiletat capacele, se învelesc în ziare şi se aşează într-o cratiţă căptuşită de asemenea cu hârtie de ziar. Se toarnă apă fierbinte în cratiţă, până la jumătatea borcanelor, se pune pe foc şi se lasă până zeama din interiorul borcanelor începe să fiarbă.
Se stinge focul şi se lasă borcanele cu compot să se răceasca în cratiţa în care au fiert.
Când s-au răcit complet se scot din cratiţă, se şterg şi se aşează în cămară.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu