Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.
marți, 21 iunie 2011
PRAJITURA DIETETICĂ CU CREMĂ DE BRÂNZĂ ŞI SOS DE CIREŞE
Ingrediente:
Pentru prăjitură:
400 g cremă de brânză
500 g iaurt (sau smântână cu minim 15% grăsime, în varianta nedietetică)
2 linguri cu miere de albine (sau o cană de zahăr, în varianta nedietetică)
Esenţă de vanilie (sau zahăr vanilat, în varianta nedietetică)
4 ouă
Coajă de lămâie
Pentru sosul de cireşe:
500 g cireşe
Zeama de la o jumătate de lămâie
2 linguri rase cu fructoză
O linguriţă cu amidon de porumb
O linguriţă cu esenţă de migdale
Preparare:
Prăjitura:
O tavă termorezistentă se îmbracă în folie de aluminiu sau hârtie de copt unsă cu puţin unt.
Crema de brânză cu mierea de albine se bate 2 minute cu mixerul la viteză mică. Se adaugă ouăle, esenţa de vanilie şi coaja rasă de lamâie şi se amestecă bine. La sfârşit se adaugă iaurtul şi se omogenizează.
Se toarnă compoziţia (care este de consistenţa unei smântâni groase) în tava pregătită ca mai sus. În cuptorul preîncălzit se pune o tavă mai mare decât cea în care am turnat prăjitura. În această tavă se pune tava cu prăjitura şi se toarnă apă călduţă până la ½ din înălţimea tăvii cu prăjitura. Se dă la cuptor pentru 50-55 de minute. Se opreşte apoi cuptorul şi se lasă tava în cuptor pentru încă o oră. Se scoate din tavă şi se pune la frigider, preferabil peste noapte.
Sosul de cireşe:
Se spală cireşele şi se scot sâmburii. Se pun la fiert cu fructoza şi atâta apă cât să le acopere. Se stoarce zeama de la o jumătate de lamâie. Amidonul de porumb se dizolvă în două linguri de apă apoi se toarnă peste cireşe. Când a prins consistenţă se ia crăticioara de pe foc şi se pune repede într-un vas cu apă cu gheaţă, pentru a-şi păstra culoarea frumoasă. Se adaugă esenţa de migdale şi se lasă să se răcească complet.
Prăjitura rece se porţionează şi se serveşte cu sosul de cireşe.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu