luni, 20 iunie 2011

TERINA DE ARDEI CAPIA COPŢI ŞI CREMĂ DE BRÂNZĂ




Ingrediente:
8 ardei capia roşii
500 g cremă de brânză
100 g unt
2-3 linguri de smântână grasă
o legatură de mărar
piper măcinat
sare
2 pliculeţe de gelatină(20 g)

Mod de preparare:
Ardeii se coc şi se curăţă de coji şi seminţe. Crema de brânză împreună cu untul şi smântâna se pun în robot şi se amestecă bine. Se condimentează cu sare şi piper, se adaugă mărarul fin tocat, iar la final gelatina înmuiată în 50 ml de apă rece şi apoi încălzită la microunde sau pe foc (fără a se fierbe), până la dizolvare şi se amestecă bine în robot.

Într-o tavă tapetată cu folie alimentară se aşează straturi alternative de ardei capia şi crema de brânză.
Se dă la rece pentru minim 6 ore sau peste noapte, după care se scoate din formă şi se feliază după preferinţă.

Este un excelent aperitiv care pote fi consumat şi de către diabetici .

Un comentariu:

  1. Foarte buna combinatia de ardei copti cu crema de bransa.Cred ca este o bunatate si este festiv prezentata.

    RăspundețiȘtergere