5
kg de roşii
3
kg de gogoşari, ardei graşi si ardei capia
O
ţelină (rădăcină şi Frunze)
2-3
morcovi
2-3
cepe
O
legătură de pătrunjel verde
O
linguriţă piper măcinat
Câţiva
ardei iuţi
Sare
după gust
Preparare:
Se
aleg roşii sănătoase şi bine coapte. Se spală şi se opăresc câte un minut în
apă clocotită. Se curăţă de coji şi se taie bucăţi potrivite. Se pun la fiert
într-o cratiţă de mărime corespunzătoare.
Se
adaugă verdeaţa tocată, rădăcina de ţelină şi morcovii daţi pe răzătoare, apoi
ceapa tăiată în sferturi.
Gogoşarii,
ardeii graşi, ardeii iuţi şi ardeii capia se spală, se curăţă de seminţe şi se
taie bucăţi mai mici. Se pun în cratiţă,
peste celelalte legume şi se fierb în continuare, la foc potrivit, circa 2 ore
amestecând din când în când
Când
legumele sunt fierte bine, se dau prin blender, apoi prin sită. Pasta oţinută
se pune din nou la fiert şi se scade până capătă consistenţa dorită. Se potriveşte de sare şi piper.
Se dă focul la mic şi aşa fierbinte, pasta
obţinută se pune în vasele (sticle şi/sau borcane) bine spălate şi sterilizate
în cuptor. Pentru a nu se sparge vasele se aşează pe o tavă de tablă, care va
absorbi surplusul de căldură. Vasele se închid ermetic (cu capace potrivite sau
cu celofan dublu), se depozitează între pături
până la răcirea completă, după
care se aşează în cămară.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu