½ kg ardei iuţi
2-3 ardei graşi
roşii sau ardei kapia
300 g roşii
bine coapte
2-3 linguri de
ulei
Sare
2-3 linguriţe
de miere de albine
Preparare:
Câţiva ardei
iuţi şi cei graşi sau kapia se coc pe flacără. Se curăţă cu atenţie de coajă
(cei iuţi se cam rup), precum şi de cotoare şi seminţe. Se toacă şi se pun în
cratiţa peste uleiul încins.Ceilalţi ardei iuţi se toacă rondele cu tot cu
seminţe şi se adaugă şi aceştia în cratiţă, peste cei copţi. Se amestecă
constant. Cănd s-au înmuiat şi ardeii tocaţi se adaugăroşiile curăţate de coajă
şi tocate fin sau puse în blender.
Se fierbe amestecul până devine o pastă . se adaugă mierea şi sarea. Se toarnă fierbinte în borcane şi se sterilizează sub pături.
Se fierbe amestecul până devine o pastă . se adaugă mierea şi sarea. Se toarnă fierbinte în borcane şi se sterilizează sub pături.
Se foloseşte în
cantitate foarte mică la condimentat ciorele, sosurile, tocăniţele.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu