Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

duminică, 2 octombrie 2011

SALAM DE CASA FIERT LA ABURI

Ingrediente: 

-500g de carne macră
- 1/2 linguriţă de sare
- o ceapă şi o căpăţână de usturoi (opţional)
- 30 ml vin alb
- condimente  pentru tocatură*
- 100 ml smântână  grasă
- 1 ou
- 2 bucăţi de limbă de porc fiartă
- câteva  ciuperci
-verdeaţă după gust 
- Supă de pui sau vin alb (după cum doriţi) 
* condimentele pentru tocătură :

-piper alb
-coriandru
-cimbru
-cuişoare

-nucşoară 
Preparare:
Ciupercile

se curăţă, se spală şi se trag în unt.
Carnea se taie în bucăţi potrivite şi se sărează. Se toacă în procesorul de alimente (sau în maşina de tocat, cu o sită fină).
Se frământă până la consistenţa de pastămoale. Se daugă oul, usturoiul, ceapa, condimentele pentru tocătură, vinul alb şi se amestecă din nou bine.
Se adaugă smântâna şi se amestecă până se combină.
Se pun ciupercile tăiate


şi o bucată de limba fiartă şi tăiată felii şi se amestecă cu mâna.
Se taie un dreptunghi mare de folie alimentară (cel puţin 4 straturi). Jumătate din umplutură se aşează pe aceastăfolie. În mijloc se pune bucata de limbă rămasă şi se acoperă uniform cu restul de tocătură.

Se formează un rulou care se leagă la capete. Se pune în aburitor şi se fierbe acoperit, la foc mic, cel puţin două ore şi jumătate.
Se lasă să se răcească şi se feliază. Se poate servi simplu sau cu ceapă, usturoi, muştar, sau orice alt sos.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu